Permanent make-up

Altijd al op willen staan met net iets meer uitdrukking, heb je weinig tijd of ben je niet handig met make-up? Misschien is permanent make-up wellicht een uitkomst. 

Mijn voorkeur heeft het plaatsen van een permanent make-up wat zo natuurlijk mogelijk oogt, zo neem ik uitgebreid de tijd om te kijken welke vorm bij het gezicht past en heb ik een scala aan kleuren die te gebruiken zijn. Ik vind permanent make-up het mooiste als je er fris en opgewekt uit ziet zonder dat direct zichtbaar is dat er een permanent make-up is geplaatst. Heeft dit jouw voorkeur ook? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Bekijk gerust mijn portfolio, deze is hier te vinden.

 


Opgeleid door Skinquip
In 2015 ben ik gestart met de Microblading techniek voor de wenkbrauwen en inmiddels heb ik deze helemaal eigen gemaakt en vind ik het ontzettend gaaf om te doen. Toch miste ik al die tijd iets en ben ik mijn zoektocht gestart. Ik kwam uit bij het opleidingsinstituut Skinquip, ze werken met de pigmenten van Swiss color en hier leerde ik de overige technieken met de machine.

Over Swiss color
Deze pigmenten hebben mij direct over de streep getrokken. Ik ben zowel gestart met de volledige opleiding voor powderbrows, hairstroke, eyeliner en full lips. Ik heb gekozen voor deze pigmenten omdat de pigmenten van Swiss color geen ijzeroxide bevatten. Hierdoor loopt de kleur geleidelijk terug, blijft deze stabiel en verkleurt niet. De pigmenten lokken geen allergie uit en bevatten geen kleur- en geurstoffen of conserveringsmiddelen. De pigmenten zijn zo ontwikkeld dat de huid het makkelijk opneemt, hierdoor kan er zeer zacht gewerkt worden en hoeft de behandeling niet pijnlijk te zijn.

Masterclasses
Het permanent make-up vak is zo interessant en er valt zoveel te leren dat ik regelmatig masterclasses volg. Dit doe ik om mezelf te ontwikkelen maar ook om te kijken wat zijn de trends en wat kan ik leren om mijn werk te verbeteren.
ik heb de volgende masterclasses gevolgd:

Dec 2020 Perfectionerings training eyeliner
Mei 2021 Full lips training
Sep 2021 Finestrokes wenkbrauwen (hairstrokes)
Nov 2023 Powderbrows
Mei 2023 Natural hairstrokes
Mei 2023 Eyeliner
Mei 2023 Luchtige powderbrow perfectietraining


Wat is permanent make-up (PMU)?
Met een PMU behandeling pigmenteren we pigment (kleur) in de huid. Zie het als een tijdelijke tatoeage, echter word het met PMU minder diep in de huid gebracht en wordt er niet met inkt gewerkt maar met een pigment dat langzaam lichter wordt en uiteindelijk weer zal verdwijnen. Het fijne daarvan is dat als smaak of trends veranderen, we de PMU daarop kunnen aanpassen. Je kunt er ook voor kiezen om de PMU langzaam te laten vervagen.

Hoe lang heb je plezier van de PMU?
Het verschilt per gebied maar over het algemeen:

 • Wenkbrauwen gemiddeld 2 jaar
 • Lippen gemiddeld 2 jaar
 • Eyeliner gemiddeld 3 jaar

Er zijn een aantal factoren die invloed op hebben op hoe lang je plezier hebt van PMU. Denk hierbij aan huidtype, zon en gebruik van huidverzorgingsproducten. Aangezien de kleur langzaam lichter wordt, raad ik aan om na ieder jaar de PMU een touch up te geven.

Hoe gaat een PMU behandeling in zijn werk?
We beginnen met het doornemen van het intakeformulier. Het intakeformulier bevat o.a. een gezondheidsverklaring, omdat er een aantal contra-indicaties zijn waarbij het afgeraden wordt om de behandeling te ondergaan. Ook medicatiegebruik moet vooraf gemeld worden. Als de formulieren zijn doorgenomen, kunnen we starten met de behandeling. We beginnen met het uittekenen van het te behandelen gebied. Ik kijk naar de vormen van het gezicht, ga met mijn meetinstrumenten aan de slag en samen kijken we wat het beste bij jou past. Dan bepalen we de kleur. Heb je zelf make-up waarmee je het behandelde gebied normaal gesproken inkleurt? Neem deze dan mee naar de afspraak. Pas als jij aangeeft dat het naar jouw zin is, beginnen we met het zetten van de PMU. Een complete PMU behandeling bestaat uit 2 sessies met een tussentijd van 6 tot maximaal 8 weken. Het zetten van de PMU doe ik veilig volgens de richtlijnen van de GGD. Zo ben je verzekerd van een hygiënische behandeling.

Is het pijnlijk?
Iedereen heeft een andere pijngrens, maar uit ervaring kan ik zeggen dat het prima te doen is (en ik ben echt geen held!).
Al mijn klanten geven aan dat het heel goed te doen is, sommige vallen zelfs in slaap:)

PMU wordt afgeraden bij:

 • Diabetes
 • Hemofillie
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Immuunstoornissen
 • Contactallergie
 • Chronische huidziektes
 • Zwangerschap
 • Gedurende een antibioticakuur

Wat kost een PMU behandeling?
Zie voor prijzen de prijslijst.

PMU Remove
Heb je PMU laten plaatsen maar is deze niet naar jouw zin? Te donker, niet de juiste kleur of wil je graag de oude PMU verwijderen of oplichten om opnieuw PMU te kunnen plaatsen? Dan kun je ook bij mij terecht. Door de veilige remove producten met thuisverzorging voor na de behandeling kunnen we op een milde manier oude pigmenten uit de huid verwijderen of oplichten. Ik vertel je hier graag meer over in een vrijblijvend en gratis intakegesprek.


Zie hier onder alle mogelijkheden en verschillende PMU technieken, deze zijn echter niet voor ieder huidtype geschikt. Dit licht ik graag toe in een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Hairstrokes is de haartjes techniek met de machine. Deze techniek is perfect om wenkbrauwen wat op te vullen of een natuurlijk effect te creëren.


Powderbrows/ombrebrows is een techniek waarbij we hele kleine pixels pigmenteren en zo een poeder effect creëren. We kunnen de wenkbrauw zo strak of luchtig maken als jij wilt.


Combibrow is de combinatie tussen de poeder en de haartjes techniek. In het begin van de wenkbrauw zetten we de haartjes techniek om vervolgens door te laten lopen in de poeder techniek.


Full lips/blush lips is het pigmenteren van de lippen. Er worden al heel lang lippen gepigmenteerd, maar dit werd als een liplijn gezet (alleen de contouren) en dat is niet meer van nu. Gelukkig zijn er nu prachtige technieken en kunnen we met nieuwe technieken en pigmenten hele mooie volle lippen creëren in een zachte natuurlijke kleur of juist een wat meer uitgesproken kleur. Bleke lippen kunnen we meer kleur geven en contouren kunnen we wat meer aanzetten. Heb je een favoriete kleur lippenstift die je altijd draagt? Ook deze kunnen we pigmenteren zodat de lippenstift daarna in de tas kan blijven en de lippen heel de dag mooi blijven zonder bij te werken.


Eyeliner is het inkleuren van lijntjes boven en/of onder de ogen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden: van subtiel tot meer opvallend, met of zonder ‘wing’.

Nieuwsgierig naar de fotos? Check hier mijn portfolio